Cilindrische lenzen of sferische lenzen?

Cilindrische lenzen of sferische lenzen?

Ben jij aan het twijfelen over welke goggle je gaat kopen en weet je niet precies wat nou het het verschil is tussen een cilindrische lenzen en sferische lenzen? Wij helpen je hier graag verder mee. Want hoe meer je nu weet van de goggles, hoe groter de tevredenheid straks is wanneer je tot aan je middel in de sneeuw staat. Tenminste, dat hopen wij natuurlijk allemaal haha!

Cilindrische lenzen

De cilindrische lens is gebold maar kijk je verticaal dan lijkt de lens plat. In Vrijwel alle gevallen zijn cilindrische lenzen goedkoper dan sferische lenzen. Dit komt mede door het materiaal dat bij cilindrische lenzen wordt gebruikt, vaak is het net even iets minder dan bij een sferische lens. Dat betekend echter zeker niet dat het slecht is, in tegendeel zelfs. Een cilindrische lens heeft eigenlijk maar een echt nadeel. Het feit dat deze lenzen een vertekend beeld geven van de omgeving. Gevolg daarvan is dat je als skiër of snowboarder minder goed de diepte ziet en ook oneffenheden in het terrein zijn minder goed waar te nemen. Ben je nou nog een beginnend skiër of snowboarden dan zul je hier minder last van hebben maar ben je al wat verder gevorderd dan zul je merken dat sferische lenzen hiervoor beter geschikt zijn. Ga je veel off-piste skiën of toerskiën? Dan raden wij je sterk aan om een goggle te kopen met sferische lenzen.

Sferische lenzen

De sferische lens heeft als grote voordeel dat de omgeving natuurgetrouw blijft. Dit wil zeggen dat je dieptes en bobbels veel beter ziet. Vooral freeriders vinden daarom het hebben van goggles met sferische lenzen uiterst belangrijk. Het verschil met de cilindrische lens is dat deze zowel horizontaal als verticaal een bolling heeft, de lens is naar het oog gevormd. Zoals al eerder gezegd is het materiaal van de sferische lenzen dus vaak beter en proberen fabrikanten deze ook steeds verder te ontwikkelen. Nog een groot voordeel zijn de verwisselbare lenzen. Goggles met sferische lenzen hebben vaak een systeem waarbij je de lens kunt verwisselen waardoor je beter voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden. De duurdere lenzen kleuren zelfs mee met het licht waardoor je de lens helemaal niet meer hoeft te verwisselen.

Wat moet ik nu doen?

Ben je een beginnende skiër of snowboarden dan heb je waarschijnlijk voldoende aan cilindrische lenzen. Ben je al wat verder en ben je van plan de komende jaren fanatiek te gaan knallen in de sneeuw? Kies dan voor sferische lenzen! Je zult het verschil echt merken en hoe beter je wordt hoe meer profijt je ervan hebt.

 

 

Cilindrische lens

Enkel een horizontale bolling

Sferische lens

Zowel horizontale- als verticale bolling in de lens

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.safepowderride.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 104 reviews.